Menu

Helsinki Krakova - Hae lentoja

Näytä lajittelu

Krakova

Krakova – miksi sinne kannattaa lentää?

Krakova on puolalainen kaupunki, joka sijaitsee maan eteläosassa, kuuluisan Vistula-joen varrella. Tässä Puolan entisessä pääkaupungissa vierailee paljon turisteja kaikkialta maailmasta – myös Suomesta – jotka ovat vaikuttuneita kaupungin kauneudesta. Krakova on erittäin hyvä matkakohde historiasta kiinnostuneille, sekä niille, jotka etsivät lyhyttä kaupunkilomaa. Krakovassa on lukuisia eri monumentteja, kuten Mariankirkko, Sukiennice, ja Wawelin linna, sekä monia kulttuurirakennuksia, kuten teattereita ja konserttihalleja. Vuonna 2018 kaupungin hienous tunnustettiin TripAdvisorin Top 10 Parhaat kaupungit maailmassa –listalla, joka sisälsi myös Krakovan.

Kuinka pitkiä ovat lennot Suomesta Puolaan?

Suora lento Helsingistä Krakovaan kestää noin kaksi tuntia. Saatavilla ei ole suoria lentoja, joten sinun on ostettava lippu, johon sisältyy vaihto esimerkiksi Berliinissä. Kokonaismatka-aika riippuu valitusta reitistä sekä vaihdon pituudesta, joten on parasta ostaa lennot etukäteen, jotta voit välttyä hankalilta vaihdoilta ja saada parhaat halvat lennot. Mikäli mahdollista, matka kannattaa suunnitella suosituimpien matkustusaikojen ulkopuolelle, esimerkiksi aikaiseen kevääseen tai syksyyn. Lennot ovat silloin paljon halvempia, eikä Krakova ole niin ruuhkainen, koska harvemmat ihmiset matkustavat näihin aikoihin.

Halvat lennot Puolaan matkahakukoneella

Hakukoneet, kuten eSky.pl ovat käteviä, sillä niiden avulla voimme löytää parhaan mahdollisen yhteyden ja saada halvat lennot helpoiten. Hakukone vertailee satoja tarjouksia, jotka vastaavat asettamiasi kriteereitä vain muutamassa sekunnissa, jotta voimme varmistua siitä, että saamme niistä parhaat. Sen lisäksi vertailutyökalussa on monia muita toimintoja, kuten majoitusten varaaminen, lentokenttäkuljetukset ja matkatavaravakuutus. Nämä ovat ylimääräisiä palveluita, joiden ansiosta matkasuunnitelmassamme on kaikki mietittyä. 

Kuinka pakkaat matkatavarasi lennolle Puolaan?

Useimmilla Helsinki-Krakova-väliä kulkevilla lentoyhtiöillä käsimatkatavarat sisältyvät lipun hintaan, mutta ruumaan laitettavista matkatavaroista veloitetaan lisämaksu. Matkatavarasi eivät saa sisältää vaarallisia esineitä tai aineita, jotka voivat vahingoittaa tai olla turvallisuusriski muille matkustajille. Vaikka nesteitä voidaan kuljettaa käsimatkatavaroissa, niiden on oltava 100 ml purkeissa, jotka on laitettava läpinäkyvään pussiin. Voit ottaa yhteensä 1 litran nesteitä käsimatkatavaroihisi. Tämä sääntö ei kuitenkaan koske nesteitä, jotka on ostettu turvatarkastuksen jälkeen. Niitä voidaan kuljettaa käsimatkatavaroissa erillisessä pussissa. Sinun on säilytettävä todiste ostoksestasi ja pidettävä sitä käden ulottuvilla tarkastuksen varalta. Jos olet menossa muutaman päivän matkalla ja pakkaat kevyesti, sinun ei tarvitse ostaa rumamatkatavaraa, vaan voit pakata kaikki tavarasi käsimatkatavaroihin ja saada halvat lennot.

Matkustajaluokat

Matkustajaluokkien määrä ja tyypit riippuvat käyttämästäsi lentoyhtiöstä. Tyypillisesti matkustajat voivat valita kahden luokan väliltä: economy-luokka ja business-luokka. Jotkin lentoyhtiöt tarjoavat matkustajille myös ensimmäisen luokan paikkoja. Halpalentoyhtiöt, jotka operoivat Helsinki-Krakova-välillä, tarjoavat ainoastaan economy-luokan paikkoja. Pienestä lisämaksusta voit kuitenkin valita lisäpalveluita, kuten enemmän jalkatilaa, istumapaikan valinta tai suurempi sallittu matkatavaramäärä. Nämä lisäpalvelut voivat tehdä matkustamisestasi huomattavasti mukavampaa, mutta voit silti varmistua siitä, että saat mahdollisimman halvat lennot.

Matkustusasiakirjat lennolla Helsingistä Puolaan

Saapuessasi Krakovaan Helsingistä lähteneen lentosi jälkeen voit ohittaa passintarkastuksen. Lähtiessäsi matkalle tarvitset voimassaolevan henkilöllisyystodistuksen. Puola kuuluu Schengen-alueeseen, mikä tarkoittaa sitä, että EU-jäsenmaiden kansalaiset eivät tarvitse passia ylittäessään rajoja. Henkilökortti riittää. Sinun on kuitenkin muistettava, että ajokortti ei ole henkilöllisyystodistus, joten se ei voi korvata henkilökorttia. Siksi lentäessäsi Krakovaan sinun on otettava mukaasi joko passi tai henkilökortti. Toinen tärkeä asiakirja on tarkistuskortti, joka sinun on pidettävä mukanasi. Ilman sitä et pääse lentokoneeseen. Jos hukkaat tarkistuskorttisi lentokentällä, voit tulostaa sen uudelleen lentoyhtiön tiskillä. Joskus tällaisesta palvelusta veloitetaan lisämaksu.

Verkossa tehtävän lähtöselvityksen edut

Liput lennolle Helsingistä Krakovaan voidaan ostaa netistä. Lähtöselvitys, joka sinun on tehtävä saadaksesi tarkistuskorttisi, voidaan myös suorittaa verkossa. Lähtöselvityksen tekeminen on hyvin yksinkertaista, ja se säästää sinulta aikaa sekä auttaa välttämään ylimääräisiä kuluja, joita voidaan vaatia lähtöselvityksen tekemisestä lentokentällä. Täytä vain henkilökohtaiset tietosi oikeaan lomakkeeseen ja seuraa ohjeita. Järjestelmä luo sinulle tarkistuskortin, josta löydät kaiken tarvittavan tiedon istumapaikastasi lentokoneessa. Riippuen lentoyhtiöstä, online check-in voidaan tehdä aikaisintaan päivää ennen ja viimeistään tuntia ennen lennon lähtöä. Ota tarkistuskortti mukaasi lentokentälle ja esitä se turvatarkastuksessa.

Suosituin lentokonemalli reitillä Helsinki-Krakova

Lentokonemallit saattavat vaihdella riippuen lentoyhtiöstä. Suosituimmat ja useimmin käytety ovat kuitenkin Boeingin ja Airbusin malleja. Ne nauttivat suurinta tunnustusta, sillä ne ovat hyviksi todettuja lentokoneita maailmankuuluilta tuottajilta. Useimmilla lentoyhtiöillä asiakas saa tietää lentokoneen mallin varatessaan lentoaan. Matkustettaessa halpalentoyhtiöillä saatavana on yleensä yksi lentokonemalli kaikilla reiteillä johtuen yhdenmukaisesta kalustosta.  

Lisäpalvelut

Useimmat Helsingistä Krakovaan lentävistä lentoyhtiöistä tarjoavat etukäteen tilattavan aterian henkilöille, joilla on erityisruokavalio. Käyttääksesi tätä palvelua sinun on otettava yhteyttä lentoyhtiöön kertoaksesi, että haluaisit tilata aterian. Tee tämä muutama päivä ennen lennon aikataulun mukaista lähtöaikaa. Tämän lisäksi monet lentoyhtiöt tarjoavat ylimääräisiä palveluja vanhemmille pienten lasten kanssa, kuten ilmainen kantokoppa tai hoitopöytä lentokoneessa. Lisäksi saatavilla on vilttejä ja kertakäyttöisiä korvatulppia. Mikäli haluat saada ne käyttöösi, sinun on vain pyydettävä tätä lennon aikana.

 

Käytännön tietoa lähtö- ja saapumislentokentistä

Helsinki-Vantaan lentoasema

Helsinki-Vantaan lentoasema sijaitsee Vantaalla 19 kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Sieltä on hyvät kulkuyhteydet keskustaan, kiitos lukuisten bussilinjojen, junayhteyden sekä moottoritien läheisyyden. Lentokentällä on lukuisia pysäköintitiloja sekä pitkiksi että lyhyiksi ajoiksi. Niiden lisäksi lentokenttä tarjoaa matkailijoille valikoiman ruokailupaikkoja, tax free –kauppoja ja palvelupisteitä, kuten valuutanvaihto.  

Krakovan lentokenttä

Krakow-John Paul II International Airport sijaitsee Balicessa, noin 11 kilometrin päässä Krakovan keskustasta. Lentokentällä matkustajien käytettävissä on lukuisia eri palveluita, kuten valuutanvaihtopisteitä, ravintoloita, autovuokraamoita, postitoimisto jne. Lentokentälle kulkee neljä eri tietä ja suora moottoritieliittymä. Kenttä on saavutettavissa taksilla, bussilla ja junalla. Matkustajat voivat käyttää myös paikan päällä olevia autonvuokrausyrityksiä.

 

✔️ Onko eSkylla saatavilla erityistarjouksia lentoihin kohteeseen kohteesta Helsinki kohteeseen Krakova?

Lataamme säännöllisesti matkatarjouksia edulliseen hintaan eSky.fi-sivustolle. Seuraa meitä ja inspiroidu!

✔️ Varatessani lennot kohteeseen kohteesta Helsinki kohteeseen Krakova voinko ostaa myös vakuutuksen?

Varatessasi lentolippuja eSky.fi-osoitteesta voit ostaa myös erilaisia vakuutuksia tarpeidesi mukaan. Tämän ansiosta matkastasi tulee mukava ja turvallinen.

✔️ Jos varaan lennot kohteeseen kohteesta Helsinki kohteeseen Krakova, voinko varata myös majoituksen?

eSky.fi-verkkosivustolla tarjoamme majoitushakukoneen, jonka avulla voit huolehtia majoituksestasi matkakohteessasi jo ennen matkaa. Majoitus voidaan varata lipusta riippumatta tai osana Lennot+hotelli-pakettia.

✔️ Mitkä lennot lentävät kohteeseen kohteesta Helsinki kohteeseen Krakova?

eSky.fi-sivustolla varmistamme, että lennot kohteeseen kohteesta Helsinki kohteeseen Krakova sisältävät paitsi halpalentoyhtiöitä, niin myös sellaisia lentoyhtiöitä, jotka ovat erikoistuneet korkeampiin standardeihin.

Hyödyllistä tietoa lentokentistä

Helsinki Krakova

Suositut lentoyhtiöt reitillä Helsinki - Krakova

Etsitkö hotellia? Katso parhaat hotellit kohteessa Krakova

Löydä hotelli kohteessa kohteessa Krakova