Menu

Hotellihuoneiden tyypit ja sänkykoot hotelleissa – mikä ihmeen ”twin”?

Hotellihuoneiden tyypit ja sänkykoot hotelleissa – mikä ihmeen ”twin”?

Hotellihuoneita luokitellaan usein sänkyjen koon ja määrän mukaan.

Single (SGL) – yhden hengen huone jossa on yhden hengen vuode. Hotellin tasosta riippuen pinta-ala on tyypillisesti 8–14 neliötä.

Twin for sole use – yhdelle hengelle tarkoitettu huone, jossa  on kaksi erillistä sänkyä.

Twin – kahden hengen huone. Tyyppillisimmillään twin-huoneessa on kaksi erillistä yhden hengen vuodetta. Nimitystä ”twin” käytetään kuitenkin myös useamman hengen huoneista, joissa on kolme tai jopa tätä useampia erillistä vuoteita. Avainasia on siis vuoteiden erillisyys.  

Double (DBL) – tämäkin on kahden hengen huone, mutta yhdellä parisängyllä. Monesti sänky on king size -kokoa (n. 200 x 180 cm). Ydinasia kuitenkin on, että huoneessa on yksi kahdelle hengelle tarkoitettu vuode. 

Triple – kolmen hengen huone, yleensä kolmella yhden hengen vuoteella.

Quad – neljän hengen huone.

Dormitory (makuusali)– huone jossa on useita sänkyjä (useimmiten kerrossänkyjä) ja joka on useamman hotellivieraan yhteiskäytössä. Tällaisia huoneita tarjoavat yleensä hostellit, ja niissä majoittuminen voi olla paljon muita huonetyyppejä halvempaa.

 

Tämän artikkelin sisältämät vinkit ja ehdotukset ovat vain lisätietoa, eikä niiden perusteella voida esittää mitään vaatimuksia eSky.fi:lle.

Sisältääkö artikkeli kaipaamasi tiedot? Kyllä | Ei
Mielestäni tämä artikkeli:
Kiitos mielipiteestäsi!