Menu

Säästä ja varaa halvat lennot

 • 3 miljoonaa myytyä lippua
 • 950 lentoyhtiötä
 • 3038 lentokenttää
 • 18 vuoden kokemus

Miten haet halpoja lentoja?

Lentoliput ovat kalliita, joten kaikki haluavat tietysti tietää, miten lentää halvalla.
Näillä vinkeillä voit säästää jopa satoja euroja. Siispä, miten halvat lennot löydetään?

 • Ensinnäkin taustatyö kannattaa aloittaa muutamaa kuukautta ennen suunniteltua matkaa. Vaikka halpoja lentoja voi saada myös äkkilähtöinä, jos varaa lentoliput hyvissä ajoin, on yleisesti ottaen todennäköisempää, että päätyy maksamaan niistä vähemmän. Miksikö? Lentoyhtiöt tietävät, että jos sinun on lennettävä tiettynä päivänä, ostat paikan lennolta, vaikka hinta ei olisikaan edullinen. Jos kuitenkin päätyy etsimään edullisia äkkilähtöjä tai viime hetken tarjouksia, kannattaa käyttää lentohakukoneita, joista voi selata erillisenä kategoriana esimerkiksi kampanjatarjouksia.

 • Milloin saa halvimmat lentoliput? Havaintomme osoittavat, että lentoa ei kannata varata viikonloppuna, varsinkaan sunnuntaina. Silloin useimmilla on aikaa selata lentoja, ja lentoyhtiöt nostavat hintojaan. Lentoja kannattaa hakea mieluummin keskellä viikkoa ja erityisesti aamulla. Halpoja lentoja hakevat mobiilisovellukset voivat olla todella hyödyllisiä. Jos mahdollista, ole joustava lähtöpäivän suhteen. Saattaa olla, että aiotun lähtöpäivän jälkeisenä päivänä olisikin voimassa kampanjatarjous.

 • Kannattaa seurata halpalentoyhtiöitä, joiden hinnat ovat yleisesti ottaen kilpailijoita edullisempia. Ranking-listojen perusteella halpoja lentoja tarjoavat esimerkiksi yhtiöt kuten Norwegian, easyJet, Eurowings, Ryanair, Wizz Air ja NIKI. Nyt kun tiedät, milloin lentoja kannattaa etsiä, seuraavaksi on syytä ottaa selvää, mistä etsiä tietoa kampanjoista ja kampanjatarjouksista.

Mistä etsiä halpoja lentoja?

Halpojen lentojen etsimiseen on kolme suosittua tapaa.

 • Ensimmäinen ja työläin tapa on seurata yksittäisiä lentoyhtiöitä. Voit selata hintoja heidän sivuiltaan ja tilata uutiskirjeen, jotta kuulet tarjouksista heti kun ne julkistetaan. Voit myös liittyä yhtiön kanta-asiakkuusohjelmaan, jolloin saatat saada erityisiä alennuksia. Tämä menetelmä vie aikaa ja toimii parhaiten silloin, kun matkustat toistuvasti jonkun tietyn yhtiön lennoilla.

 • Toinen tapa etsiä halpoja lentoja liittyy matkailijoiden verkkoyhteisöihin. Foorumeilla ja Facebook-ryhmissä julkaistaan tietoa tarjouksista. Voit liittyä ryhmiin ja rekisteröityä foorumeille, mutta et voi ikinä tietää, mitä käyttäjät milloinkin julkaisevat. Tämä soveltuu paremminkin viime hetken tarjousten hakemiseen kuin suunnitellun viikonloppureissun halpojen lentojen varaamiseen.

 • Kolmas tapa on nopein ja tehokkain: Käytä parhaita halpojen lentojen hakukoneita. Hakukoneet kokoavat tietoja kymmeniltä tai sadoilta lentoyhtiöiltä ja kokoavat ne yhteen paikkaan. Tämän ansioista voit helposti vertailla eri vaihtoehtoja ja esimerkiksi katsoa, mihin Helsingistä voi lentää halvalla tai paljonko lennot USA:han maksavat. Miten hakukoneita käytetään ja miten lennot varataan?

Miten löydät halvat lennot?

Katsoaksesi eSkysta valituille päiville saatavilla olevat lennot, ensin pitää selvittää tietyt perustiedot.

 • Ensin on valittava, etsiikö yhdensuuntaista lentoa, menopaluuta vai matkaa, jossa on useita kohteita. Viimeksi mainittu usean kohteen matka on yksi tehokas tapa löytää halpoja lentoja. Sitten sinun on valittava lähtöpaikka ja määränpää sekä lähtöpäivä - tai jos varaat menopaluumatkaa, myös paluupäivä. Valitse matkustajien määrä ikäryhmittäin (lapset, nuoret, aikuiset) sekä matkustusluokka (economy, economy premium, business tai first class).

 • Kun nämä tiedot annettuasi klikkaat “Hae”-nappia, lentohakukone käy automaattisesti läpi saatavilla olevat lennot ja näyttää niistä kriteereitäsi vastaavat. Entä sitten tulokset ja halvat lennot? Näet lentoyhtiön nimen, lähtö- ja saapumisajan, matkan keston, lähtö- ja saapumislentokentän, hinnan henkilöä kohti, sekä tiedon mahdollisesta välilaskusta. Samalla voit lukea myös varausehdot.

 • Jos tuloslista on pitkä, voit rajata tuloksia eSkyn hakukoneen suodattimilla. Voit rajata tuloksia esimerkiksi välilaskujen määrän, lähtöaikojen, lentokenttien tai lentoyhtiöiden mukaan. Voit valita myös “Parhaat hinnat” -näkymän, johon on valittu edullisimmat tarjoukset, tai ”Halvimmat lennot” +/- 3 päivää” -näkymän. Jos voit joustaa lähtöpäivässä, näkymä näyttää olisiko valitsemasi päivän lähipäivinä tarjolla edullisempia hintoja. Kun olet valinnut haluamasi lennot, seuraava vaihe on niiden varaaminen.

 • Miten halvat lennot varataan?

  Osaatko varata lentoliput? Se on helppoa! Löydettyäsi hakukoneesta parhaat lentotarjoukset, klikkaat vain haluamiesi lentojen kohdalla ”Valitse”-painiketta. Järjestelmä varmistaa, että lentoyhteys on edelleen saatavilla ja ohjaa sinut sivulle, jolla näet lennon tiedot ja voit tehdä varauksen. Tässä vaiheessa voit myös lisätä varaukseesi matkavakuutuksen ja näet, paljonko sellainen maksaa.

  Täytä sitten sivun varauslomakkeelle tarvittavat tiedot: etu- ja sukunimi (samat kuin käyttämässäsi henkilöllisyystodistuksessa), sukupuoli, syntymäaika, ruumaan menevien matkatavaroiden määrä sekä käyttämäsi maksukortin tiedot. Pienestä lisämaksusta voit myös valita lisäpalveluna verkkolähtöselvityksen. Lopuksi varaus vahvistetaan “Varaa ja maksa” -painikkeella.

 • Halvat lennot kotimaassa ja ulkomailla

  Jos olet kiinnostunut halvoista lennoista, voit myös hyödyntää lentohakukoneiden tarjoamia muita mahdollisuuksia. Kun käytät eSkyta, löydät valitsemastasi kohteesta edullisia hotelleja, voit samalla vuokrata auton tai hyödyntää edullisesti hinnoiteltuja lento+hotelli-pakettejamme.

  Kannattaa tarkistaa ”Tarjoukset”-näkymän edulliset kotimaan ja ulkomaan lennot. Se on helpoin tapa löytää todella edullisia lippuja alkaen jopa vain 30 EUR. Voit lisäksi varata kuljetuksen lentokentälle tai tarkistaa lähimpien pysäköintialueiden hinnat.

  Halpojen lentojen hakukoneella löydät edullisia lentoja yhtiöitä Ryanair, Wizz Air, British Airways, LOT sekä lukuisilta muilta. Voit käyttää myös lentotutkaa.

Me osaamme matkustamisen parhaiten

Tutustu matkaoppaan artikkeleihin

Olet valinnut matkakohteen ja varannut lentoliput… mutta entä matkavarat? Ennen matkalaukun tai muun laukun pakkaamista kannattaa tarkistaa..

Turvallisuussyistä kansainväliset määräykset säätelevät sitä, mitä tavaraa lentomatkoilla saa kuljettaa. Lisäksi tiettyjä esineitä saa kuljettaa vain..

Voit säästää matkakuluissa pakkaamalla käsimatkavarat järkevästi. Erityisen tärkeää tämä on, kun matkustat halpalentoyhtiöillä, jotka perivät..