Menu

KLM

Advertisement

Parhaat lennot yhtiöllä KLM eSky-palvelussa

Hinta 1 aikuiselta meno-paluu

Advertisement

✔️ Mihin KLM lentää?

KLM aikataulu sisältää reittejä moniin suosittuihin kaupunkeihin. Käytä eSky-hakukonetta varmistaaksesi yhteyksien saatavuus.

✔️ Milloin voit ostaa halvimmat liput KLM-lennolle?

On parasta ostaa KLM-liput mahdollisimman aikaisin.

✔️ Mitkä lentoyhtiöt toimivat samoilla reiteillä?

Kaupunkeihin, joihin KLM-lennot kulkevat, kulkevat myös muut lentoyhtiöt, jotka voit löytää eSky-hakukoneesta.

✔️ Voinko varata hotellin samaan aikaan KLM-lennon kanssa?

Käyttämällä eSky-hakukonetta voit varata hotellin yhdessä lentosi kanssa Lennot+hotelli-paketissa. Tämän ansiosta matkasi ei ole ainoastaan mukava, vaan säästät myös rahaa pakettialennusten ansiosta.

Tutustu tarkemmin KLM -lentoyhtiöön

KLM

Hollantilainen matkustajalentoyhtiö KLM, jonka nimi tulee hollannin ”kuninkaallista lentoseuraa” tarkoittavista sanoista, on maailman vanhin lentoyhtiö ja ollut toiminnassa vuodesta 1919. KLM lensi ensimmäisen lentonsa Arco de Havilland 16 -mallisella koneella 17. toukokuuta 1920 Lontoosta Amsterdamiin.

Vuodesta 2004 yhtiö on ollut osa Air France–KLM-konsernia. KLM tekee yhteistyötä myös amerikkalaisen Delta Airlinesin kanssa. Yhdessä kumppaneidensa kanssa yhtiö liikennöi yli 130 lentoasemalla lähes 70 eri maassa. Suomessa KLM liikennöi reittejä Helsinki-Vantaan lentoasemalta.

 

Matkatavarat

KLM:n lennoille voi ottaa käsimatkatavaraa. Yhtiö määrittelee tarkemmat koko- ja painorajat, jotka saattavat vaihdella sekä matkustusluokan että liikennöitävän reitin mukaan. Myös ruumaan menevää matkatavaraa koskevat koko- ja painorajoitukset riippuvat reitistä ja matkustusluokasta.

Matkustusluokat

KLM:n lennoilla valittavana ovat Economy- ja Business-luokat.

Mannertenvälisillä lennoilla tarjolla on viihdepalveluja, matkustajien omassa käytössä olevat näytöt, musiikkikanavia sekä mahdollisuus tehdä ostoksia. Matkustajille tarjotaan lämpimät ateriat, aamiainen, sekä alkoholillista tai alkoholitonta juotavaa. Lyhyemmillä lennoilla Economy-luokan matkustajille tarjotaan tuoretta naposteltavaa, virvokkeita sekä viihdepalveluja. Yli 60 minuuttia kestävillä lennoilla on mahdollisuus ostaa tuotteita lennolla jaettavasta katalogista.

Economy-luokan lipun hintaan sisältyy yksi käsimatkatavara, jonka enimmäispaino on 12 kg ja enimmäismitat 55x25x35 cm sekä yhden ruumaan menevän matkatavaran, jonka saa painaa enintään 23 kg.

Business-luokan matkustajille tarjoillaan virvokkeita jo ennen koneen lähtöä. Lentokentällä heille on tarjolla oma nopeampi lähtöselvityskanava, sekä joillakin suuremmilla lentoasemilla rauhallisia ja ylellisiä lounge-tiloja. Lennolla Business-luokan istuimissa on hierontatoiminto sekä omat pienet TV-ruudut, ja myös jalkatilaa on runsaammin. Lisäksi tarjolla on sähköpistoke, langaton verkkoyhteys mobiililaitteille sekä oma puhelin. Business-luokassa ateriat voi tilata monipuoliselta ruokalistalta. Pitkillä lennoilla businessluokassa tarjoillaan myös erillisiä herkkulautasia viinin kera. Myös viihdettä on tarjolla runsaasti, ja joissakin koneissa on makuuasentoon kääntyvät istuimet.

Business-luokan matkustajien lipun hintaan sisältyy kaksi korkeintaan 18 kg painavaa käsimatkatavaraa ja kolme korkeintaan 23 kg painavaa ruumaan menevää matkatavaraa.

 

Verkkolähtöselvitys

Lähtöselvityksen voi tehdä verkossa kaikille KLM:n lennoille.

Laivasto

Matkustajaliikenteen laivasto koostuu seuraavista konemalleista: Airbus A330-200, A330-300, Boeing 737-700, 737-800, 737-900, 747-400, 747-400M, 777-200ER, 777-300ER. Lentokoneita laivastossa on kaikkiaan 110, ja niiden keskimääräinen ikä on 9 vuotta.

Schipholin lentoasema Amsterdamissa

Lentoasema on Hollannin suurin ja Euroopan neljänneksi suurin. Se sijaitsee noin 15 km Hollannin pääkaupungista lounaaseen. Lentoasema on myös KLM:n kotipaikka. Aseman alueella sijaitsee myös hotelli Mercury Schiphol. Kentällä on runsaasti baareja, ravintoloita sekä juomia ja purtavaa myyviä automaatteja. Myös myymälätarjonta on laaja. Koko lentoaseman alueella on käytettävissä ilmainen wifi-yhteys. Tietyillä paikoilla on mahdollisuus käyttää myös langallista internetyhteyttä.

Tarjoilu ja ateriat

Mannertenvälisillä lennoilla liikematkustajille tarjoillaan kolmen ruokalajin ateria. Euroopan sisäisessä liikenteessä businessluokassa tarjoillaan yksi lämmin ja yksi kylmä ateria, tai kolmen ruokalajin ateria, lennon kestosta riippuen. Economy-luokassa tarjoillaan pitkillä lennoilla yksi lämmin ateria, ja reitin pituudesta riippuen joko toinen ateria tai aamiainen. Lyhyemmillä reiteillä tarjoillaan voileipä ja valinnan mukaan joko suolaista tai makeaa naposteltavaa. Useimmilla KLM:n lennoilla tarjoillaan ilmaisia alkoholijuomia. Kummassakin matkustusluokassa on mahdollista tilata erikoisateria viimeistään 24 tai 36 tuntia ennen lähtöä. Erikoisateria voi tarkoittaa lapselle tarkoitettua ruokaa, kasvisruokaa, tai muuta joko lääketieteellisin tai uskonnollisin perustein noudatettavaa erityisruokavaliota.

Lisäpalvelut

KLM:n lennoilla kummassakin matkustusluokassa matkustajilla on oma ääni- tai videojärjestelmä, josta on saatavilla viihdettä, esimerkiksi maailmanluokan elokuvia, TV-ohjelmia ja kielikursseja. Järjestelmän kautta voi lähettää myös viestejä ja sähköposteja. Konemalleista Boeing 777-300ER:n varusteluun kuuluu sisäinen wifi-verkko, joka on matkustajien käytössä tietyn lentokorkeuden yläpuolella.