Menu

Lufthansa

Advertisement

Parhaat lennot yhtiöllä Lufthansa eSky-palvelussa

Hinta 1 aikuiselta meno-paluu

Advertisement

✔️ Mihin Lufthansa lentää?

Lufthansa aikataulu sisältää reittejä moniin suosittuihin kaupunkeihin. Käytä eSky-hakukonetta varmistaaksesi yhteyksien saatavuus.

✔️ Milloin voit ostaa halvimmat liput Lufthansa-lennolle?

On parasta ostaa Lufthansa-liput mahdollisimman aikaisin.

✔️ Mitkä lentoyhtiöt toimivat samoilla reiteillä?

Kaupunkeihin, joihin Lufthansa-lennot kulkevat, kulkevat myös muut lentoyhtiöt, jotka voit löytää eSky-hakukoneesta.

✔️ Voinko varata hotellin samaan aikaan Lufthansa-lennon kanssa?

Käyttämällä eSky-hakukonetta voit varata hotellin yhdessä lentosi kanssa Lennot+hotelli-paketissa. Tämän ansiosta matkasi ei ole ainoastaan mukava, vaan säästät myös rahaa pakettialennusten ansiosta.

Tutustu tarkemmin Lufthansa -lentoyhtiöön

Lufthansa

Lufthansa on Saksan kansallinen lentoyhtiö, asiakasmäärässä mitattuna koko Euroopan suurin ja maailman neljänneksi suurin. Lufthansa Groupiin kuuluu Lufthansa Regional, Lufthansa Cargo, Germanwings, Austrian Airlines, Swiss Int. Airlines sekä lukuisia saksalaisen jätin osittain omistamia yrityksiä. Lufthansa kuuluu Star Alliance -yhtymän perustajiin. Yritys perustettiin Berliinissä vuonna 1926 nimellä Hans Deutsche Luft. Nykyisin yhtiön pääkonttori on Kölnissä, mutta sen kotipaikkana toimii Frankfurtin lentoasema. Vuodesta 2001 myös Münchenin lentoasema on ollut sen kotipaikka. Lufthansalla on 18 lentoreittiä Saksassa ja 202 kansainvälisesti. Koko yritysryhmä lentää maailmanlaajuisesti yli 400 kohteeseen viidellä eri mantereella

Matkatavarat

Lufthansan lennoille voi ottaa käsimatkatavaraa. Yhtiö määrittelee tarkemmat koko- ja painorajat, jotka saattavat vaihdella sekä matkustusluokan että liikennöitävän reitin mukaan. Myös ruumaan menevää matkatavaraa koskevat koko- ja painorajoitukset riippuvat reitistä ja matkustusluokasta.

Matkustusluokat

Matkustajat voivat valita neljästä matkustusluokasta. Edullisin on turistiluokka Economy, joka on tarjolla lyhyillä ja keskipitkillä lennoilla. Istuinten ergonomisen muotoilun ansiosta tässäkin luokassa on hyvin istuintilaa. Lisämukavuutta tarjoavat säädettävät niskatuet. Premium Economy -luokassa mannertenvälisillä reiteillä matkustajille kuuluu hieman suurempi matkatavarakiintiö. Useimmilla lentokentillä business- ja ykkösluokan matkustajilla on mahdollisuus käyttää lisäpalveluita tarjoavia lounge-tiloja. Lufthansan ykkösluokka sai palkinnon lentoyhtiöiden palvelutasoa arvioivalta Skytraxiltä.

Verkkolähtöselvitys

Lähtöselvityksen voi tehdä verkossa 23 tuntia ennen lähtöaikaa: Valitse istumapaikkasi, tulosta tarkastuskortti tai lähetä se puhelimeesi. Internetlähtöselvitys on saatavilla seuraavilla reiteillä:

  • Lufthansa – koko maailma,
  • Austrian – Saksan ja Itävallan alueiden reitit,
  • SWISS – lennot jotka lähtevät Frankfurtista, Münchenistä, Belgradista, Tokiosta, Wienistä ja Cataniasta,
  • LOT – (Hampuria ja Stuttgartia lukuun ottamatta) Saksan ja Puolan väliset reitit,
  • TAP Air Portugal vain Düsseldorfista ja Lontoon Heathrow’sta lähtevät lennot,
  • Adria Airways ja Croatia Airlines Saksasta lähtevät lennot,
  • SAS Saksasta lähtevät lennot (paitsi Düsseldorf, Hampuri, Berlin Tegel), Dubai ja Zagreb.

Laivasto

Lufthansa Groupin laivasto on maailman toiseksi suurin. Siihen kuuluu lähes 300 lentokonetta. Mannertenvälisiä reittejä liikennöivät konemallit ovat: Airbus A380-800, A340-600, A340-300, A330-300 sekä Boeing 747-8, 747-400, BBJ 737-800 IGW. Keskipitkiä reittejä lentävät koneet ovat Airbus A321-100 / 200, A320-200, A319-100 ja Boeing 737-500, 737-300. Lyhimpiä reittejä liikennöivät Embraer ERJ-195 ja ERJ-190 sekä Bombardier CRJ900 ja CRJ700.

Frankfurtin am Mainin lentoasema

Myös Rhein-Mainin lentoasemana tunnettu kenttä on Saksan vilkkain ja Euroopan kolmanneksi vilkkain (Heathrow’n ja Charles de Gaullen jälkeen). Lentoasema sijaitsee 12 km Frankfurtin keskustasta lounaaseen. Se on Lufthansan ja German Condorin tärkein kotikenttä. Frankfurtin lentoasema perustettiin vuonna 1936. Nykyisin kentällä on kaksi terminaalia ja sen kautta kulkee vuosittain 58 miljoonaa matkustajaa. Terminaali T1 on jaettu vyöhykkeisiin A, B, C ja Z. Se palvelee Lufthansan ja Star Alliancen lentoliikennettä. Myös Lufthansan ykkösluokan matkustajille on terminaalissa oma erillinen osionsa. Terminaali T2 on jaettu vyöhykkeisiin D ja E.

Virvokkeet ja tarjoilu

Economy-luokassa tarjoillaan kaikilla lennoilla kuumia ja kylmiä juotavia ja joillakin reiteillä myös pikkupurtavaa tai lämmin ateria. Economy Premium -luokan matkustajille tarjotaan heti koneeseen noustaessa juotavaa. Business-luokan voivat valita ateriansa ruokalistalta, ja tarjoilukertojen määrä riippuu reitin pituudesta. First Class -luokan ateriat ovat huippukokkien valmistamia

Lisäpalvelut

Mannertenvälisillä lennoilla kaikkien matkustajat voivat ilmaiseksi katsoa Sport 24 -urheilukanavaa. Englanninkieliseen ohjelmatarjontaan kuuluu jalkapallo-otteluita Bundesliigasta ja Englannin Valioliigasta,, Formula 1 -kilpailuja, tennisotteluita ja golf-turnauksia. Kanavan saatavuus edellyttää, että koneessa on käytössä FlyNet-verkkopalvelu (joka on noin 90%:ssa yhtiön koneista). Se mahdollistaa myös Internetin käytön matkustajien omilla laitteilla lennon aikana.