Menu

SAS Scandinavian Airlines

Advertisement

Parhaat lennot yhtiöllä SAS Scandinavian Airlines eSky-palvelussa

Hinta 1 aikuiselta meno-paluu

Advertisement

✔️ Mihin SAS lentää?

SAS aikataulu sisältää reittejä moniin suosittuihin kaupunkeihin. Käytä eSky-hakukonetta varmistaaksesi yhteyksien saatavuus.

✔️ Milloin voit ostaa halvimmat liput SAS-lennolle?

On parasta ostaa SAS-liput mahdollisimman aikaisin.

✔️ Mitkä lentoyhtiöt toimivat samoilla reiteillä?

Kaupunkeihin, joihin SAS-lennot kulkevat, kulkevat myös muut lentoyhtiöt, jotka voit löytää eSky-hakukoneesta.

✔️ Voinko varata hotellin samaan aikaan SAS-lennon kanssa?

Käyttämällä eSky-hakukonetta voit varata hotellin yhdessä lentosi kanssa Lennot+hotelli-paketissa. Tämän ansiosta matkasi ei ole ainoastaan mukava, vaan säästät myös rahaa pakettialennusten ansiosta.

Tutustu tarkemmin SAS -lentoyhtiöön

SAS

Tämän pohjoismaisen lentoyhtiön tarina alkaa vuodesta 1946. jolloin Tanskan, Norjan ja Ruotsin valtiolliset lentoyhtiöt perustivat yhdessä uuden yrityksen. Yhtiön pääkonttori on Arlandan kentällä Tukholmassa. Yhtiö on alansa moderneimpia ja innovatiivisimpia ja myös Pohjoismaiden suurin lentoyhtiö. 1960-luvulla se alkoi ensimmäisenä lentää Pohjoisnavan yli lyhentäen näin lentoaikaa Japaniin 52 tunnista 32 tuntiin. SAS on ollut myös edelläkävijä ympäristöasioissa: Se tarjosi ensimmäisenä asiakkailleen päästölaskurin ja lanseerasi jo vuonna 2007 mahdollisuuden vapaaehtoiseen hiilidioksidipäästöjen hyvitykseen. SAS on yksi Star Alliance -yhtymän perustajajäsenistä, ja kumppaniensa ansiosta se tarjoaa maailman laajimman lentoyhteyksien verkoston, joka kattaa Euroopan, Aasian ja Pohjois-Amerikan. Yhtiö on läsnä myös Suomessa, ja sen koneet liikennöivät Helsinki-Vantaan, Tampereen ja Turun lentokentillä.

Matkatavarat

SAS:n lennoille voi ottaa käsimatkatavaraa. Yhtiö määrittelee tarkemmat koko- ja painorajat, jotka saattavat vaihdella sekä matkustusluokan että liikennöitävän reitin mukaan. Myös ruumaan menevää matkatavaraa koskevat koko- ja painorajoitukset riippuvat reitistä ja matkustusluokasta.

Matkustusluokat

SAS tarjoaa kolme eri matkustusluokkaa. Edullisin on turisteille tarkoitettu SAS Go, jossa matkustavilla on mahdollisuus lennolla ostaa ateriansa erikseen.

SAS Plus on suosittu vaihtoehto niin liikematkustajille kuin turisteillekin, jotka kaipaavat vaihtoehtoa turistiluokalle. Tässä luokassa matkustavat voivat tehdä lähtöselvityksen Business-luokan selvityspisteillä, joillain lentokentillä pääsevät nopeammin turvatarkastuksesta sekä saavat leveämmät ja mukavammat istuimet, ilmaisen aterian ja joustavammat lipun myyntiehdot. Mannertenvälisillä lennoilla heidän osansa matkustamosta on erotettu verholla.

SAS Business tarjoaa korkeimman palvelutason, johon kuuluu nopeutettu lähtöselvitys sekä suurempi matkatavaramäärä. Matkustajille on varattu kentältä lounge-alue, jossa voi mukavasti viettää aikaa ennen koneen lähtöä.

Online-lähtöselvitys

SAS on ollut edelläkävijä myös online-lähtöselvityksissä. Internetin kautta lähtöselvityksen voi tehdä aikaisintaan 22 tuntia ja viimeistään 60 minuuttia ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa. Matkustajat tulostavat tarkastuskorttinsa (boarding pass) itse, mutta ne on myös mahdollista hakea lentokentän lähtöselvityspisteiltä. Tarkastuskortin saa myös digitaalisena SAS:n mobiilisovellukseen. Lisäksi Pohjoismaissa asuville EuroBonus Gold ja Diamond -jäsenille SAS tarjoaa SAS Smart Pass -palvelua, jonka käyttäjät eivät tarvitse erillistä tarkastuskorttia ollenkaan. Muutoksia jo tehtyyn selvitykseen voi tehdä kunnes lähtöön on kolme tuntia.

Laivasto

SAS:n laivastoon kuuluu yli 154 lentokonetta. Käytössä olevia malleja ovat: Airbus A319, A320, A320NEO, A321, A330-300, A350-900, Boeing 737-700/800, CRJ-900, ATR 72-600. Lentoyhtiö jatkuvasti vaihtaa vanhoja lentokoneita uusimmiksi ympäristöystävällisemmiksi malleiksi. Tämän avulla on mahdollista vähentää polttoaineen kulutusta lennon aikana 15-30 % sekä tarjota matkustajille mahdollisuuden kestävään matkailuun viihtyisissä oloissa.

Arlandan lentoasema

Arlanda on Tukholman kansainvälinen lentoasema ja myös SAS:n kotipaikka. Lentoasema sijaitsee 42 km pääkaupungista pohjoiseen ja 28 km Upsalasta kaakkoon. Lentoaseman palvelutarjonta on runsasta: baareja, ravintoloita, kahviloita sekä ketjuliikkeitä, joista osa on myös tax free -myymälöitä. Rakennuksessa on myös autovuokraamoita, kampaamo, kappeli, lääkintäpiste, kuivapesula, kuntoklubi ja lasten leikkialue. Langaton Internet-yhteys on saatavilla koko lentoaseman alueella.

Virvokkeet ja tarjoilu

SAS tarjoaa lennoillaan laajan valikoiman juotavia ja myös ilmaisen kahvin tai teen. Lisäksi Euroopan alueella matkustavilla on mahdollisuus ostaa purtavaa lennolla jaettavalta listalta. Mannertenvälisillä lennoilla välipala- ja ruokatarjoilu kuuluu kaikkien lippuluokkien hintaan, ja tarjoilun laajuus riippuu vuorokaudenajasta, johon lento osuu. Tällöinkin syötävää voi ostaa erikseen lennolla jaettavalta listalta. Business-luokan lipunhintaan sisältyy laajempi tarjoilu. Hintaan kuuluu lasillinen sampanjaa, kolmen ruokavaihtoehdon menu sekä viinin, alkohollitomien juomien, naposteltavien ja hedelmien buffet-tarjoilu.

Muut palvelut

SAS on vuodesta 1992 lähtien tarjonnut matkustajilleen EuroBonus-kanta-asiakkuusohjelmaa. Jokainen SAS:n tai muun Star Alliance -yhtymään kuuluvan yhtiön lento kerryttää bonuspisteitä, joita voi käyttää lentoihin, hotelliyöpymisiin tai auton vuokraamiseen. Korkeimpien jäsenyysluokkien kortinhaltiojoille on tarjolla useita etuja.