Menu

Aeroflot

Parhaat lennot yhtiöllä Aeroflot eSky-palvelussa

Hinta 1 aikuiselta meno-paluu

Näytä lajittelu
 • Thaimaa
  mistä: Helsinki (HEL)
  Bangkok
  Tarkista tiedot
  alkaen 542 EUR
 • Yhdysvallat
  mistä: Helsinki (HEL)
  Miami (FL)
  Tarkista tiedot
  alkaen 613 EUR
 • Yhdysvallat
  mistä: Helsinki (HEL)
  New York (NY)
  Tarkista tiedot
  alkaen 548 EUR

Get to know more about Aeroflot

Aeroflot

Aeroflot on Venäjän kansallinen lentoyhtiö ja samalla maan suurin sellainen. Yhtiö on virallisesti ollut olemassa helmikuusta 1923. Neuvostoliiton aikana se oli maan ainoa lentoyhtiö ja samalla maailman suurin. Vuonna 1971 yhtiö liittyi kansainväliseen ilmakuljetusliitto IATA:han, ja 9 vuotta myöhemmin se oli Moskovassa järjestettyjen 22. olympialaisten virallinen lentoyhtiö. Tämän kunniaksi Moskovaan rakennettiin myös uusi Šeremetjevon kansainvälinen lentoasema. Neuvostoliiton hajottua Venäjälle ja entisiin neuvostotasavaltoihin perustettiin lukuisia ilmailualan yrityksiä. Aeroflotin silloisesta konekantaa käyttäneitä paikallisia ja alueellisia lentoyhtiöitä perustettiin kaikkiaan 300-500. Pian tämän jälkeen Aeroflot aloitti toimintansa osakeyhtiönä. Vuonna 2004 Aeroflotista tuli Skyteam-allianssin jäsen. Tälle hetkellä yhtiöllä on neljän tähden SkyTrax-luokitus, ja Brand Finance Report arvioi Aeroflotin brändin maailman lentoyhtiöistä vahvimmaksi. Nykyisin tämä venäläinen yhtiö liikennöi noin 400 eri kohteeseen yli 60 maassa, ja reittiverkkoon kuuluu lentoasemia esimerkiksi Euroopassa, Aasiassa, Lähi-idässä ja Etelä-Amerikassa. Suomessa Aeroflot liikennöi Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Moskovan välisiä reittejä.

Matkatavarat

Aeroflotin lennoille voi ottaa käsimatkatavaraa. Yhtiö määrittelee tarkemmat koko- ja painorajat, jotka saattavat vaihdella sekä matkustusluokan että liikennöitävän reitin mukaan. Myös ruumaan menevää matkatavaraa koskevat koko- ja painorajoitukset riippuvat reitistä ja matkustusluokasta.

Matkustusluokat

Economy-luokan matkustajille on tarjolla runsaasti äänitteitä, videoita, radiokanavia ja TV-ohjelmia. Myös elokuvavalikoima on laaja. Business- ja Premium-luokkien matkustajille on lisäksi tarjolla äänikirjoja ja pelejä. Kaikkien luokkien matkustajat voivat tehdä ostoksia koneen omasta duty free -myymälästä. Economy-, Business- ja Premium-luokkien ero on mukavuudessa. Economy-luokassa istuinten välillä ei ole ylimääräistä tilaa. Lisäksi Business- ja Premium-luokkien ateriat tarjotaan posliiniastioilta.

Verkkolähtöselvitys

Aeroflotin lennoille lähtöselvityksen voi tehdä verkossa aikaisintaan 24 tuntia ja viimeistään 90 minuuttia ennen lähtöaikaa. Aeroflotilla matkustaessa lähtöselvityksen voi tehdä myös mobiilisovelluksella. Lähtöselvityksen lisäksi matkustajalla pitää olla lentokentällä mukanaan tulostettu kopio tarkastuskortista eli matkalipusta. Lähtöselvitystä ei voi tehdä verkossa lennoille, jotka lähtevät USA:sta tai Intiasta. Myöskään alle 2-vuotiaan lapsen kanssa matkustettaessa ei voi tehdä verkkolähtöselvitystä.

Laivasto

Venäläisyhtiön 190 lentokoneen laivastoon kuuluu seuraavia konemalleja: Airbus 320-200, A321-200, A330-200, A330-300, Boeing 737-800, Boeing 777-300ER sekä Suchoj SuperJet 100-95B. Lentokaluston keskimääräinen ikä on alle 4 vuotta.

Šeremetjevon kansainvälinen lentoasema

Lentoasema sijaitsee lähellä Venäjän pääkaupunkia. Viime aikoihin asti se oli ollut matkustajamäärältään maan suurin, kunnes vuonna 2008 Moskovan Domodedovon lentoasema meni sen ohi. Šeremetjevo on tästä huolimatta Moskovan tärkein lentoasema. Lentokentällä toimii autovuokraamoja, ravintoloita, baareja sekä terminaalien sisällä lukuisia liikkeitä, joista osa on tax free -myymälöitä. Langaton Internet on saatavilla ilmaiseksi kaikissa terminaaleissa (B, C, D, E ja F).

Tarjoilu lennoilla

Reitistä riippuen Aeroflotin lennoilla tarjoillaan jopa neljä ateriaa, joista kaksi ovat lämpimiä. Tämän lisäksi matkustajille tarjotaan ilmaisia mehuja ja virvoitusjuomia. Viinejä, oluita ja muita alkoholijuomia voi ostaa koneesta. Pyynnöstä yhtiö tarjoilee myös kasvisruokaa sekä diabeetikoille sopivia aterioita.