Menu

easyJet - halvat lennot eSky

Advertisement

Parhaat lennot yhtiöllä easyJet eSky-palvelussa

Hinta 1 aikuiselta meno-paluu

Advertisement

✔️ Mihin easyJet lentää?

easyJet aikataulu sisältää reittejä moniin suosittuihin kaupunkeihin. Käytä eSky-hakukonetta varmistaaksesi yhteyksien saatavuus.

✔️ Milloin voit ostaa halvimmat liput easyJet-lennolle?

On parasta ostaa easyJet-liput mahdollisimman aikaisin.

✔️ Mitkä lentoyhtiöt toimivat samoilla reiteillä?

Kaupunkeihin, joihin easyJet-lennot kulkevat, kulkevat myös muut lentoyhtiöt, jotka voit löytää eSky-hakukoneesta.

✔️ Voinko varata hotellin samaan aikaan easyJet-lennon kanssa?

Käyttämällä eSky-hakukonetta voit varata hotellin yhdessä lentosi kanssa Lennot+hotelli-paketissa. Tämän ansiosta matkasi ei ole ainoastaan mukava, vaan säästät myös rahaa pakettialennusten ansiosta.

Tutustu tarkemmin easyJet -lentoyhtiöön

easyJet

Vuonna 1995 perustettu easyJet on Brittiläinen halpalentoyhtiö, joka nykyisin kuuluu alan suurimpiin. Sen päämaja on Lontoon Lutonin lentoasemalla. Yhtiön ensimmäinen ulkomaanlento lähti Lontoosta Amsterdamiin vuonna 1997. Vaikka yhtiö tarjoaa matkustajilleen kaksi eri matkustusluokkaa, sen pääasiallinen tavoite on tarjota mukavaa matkailua pitäen kuitenkin lippujen hinnat mahdollisimman alhaalla. Uusitulla modernilla kalustollaan, johon kuuluu muun muassa Airbus-koneita, easyJet liikennöi yli 800 reittiä yli 30. Yhtiö tavoittelee jatkuvaa kasvua ja pyrkii laajentamaan reittiverkostoaan sekä uudistamaan kalustoaan. EasyJetin IATA-tunnus on U2.

Matkatavarat

EasyJetin matkustajat voivat ottaa lennolle yhden käsimatkatavaran, jonka on mahduttava istuinten päällä olevaan matkatavaratelineeseen. Matkatavaroille ei ole painorajaa mutta enimmäismitat ovat 56x45x25cm. Koska matkustamojen tila täyttyy nopeasti, yhtiö pidättää oikeuden siirtää yli jäävän matkatavaran ruumassa kuljetettavaksi. Käsimatkatavara ei saa sisältää mitään vaarallista tai kiellettyä. Nesteet on pakattava korkeintaan 100 ml:n muovipakkauksiin. Opaskoiria lukuun ottamatta eläimiä ei päästetä koneeseen. Flexi-, Upfront ja Extra Legroom-asiakkaat sekä easyJet Plus -kortin haltijat voivat lisäksi ottaa koneeseen yhden istuimen alle mahtuvan matkatavaran, jonka enimmäismitat yhtiö määrittelee erikseen. Ruumaan menevästä matkatavarasta easyJet perii erillisen maksun, ja sitäkin koskevat koko- ja painorajoitukset. Rajoitusten ylittämisestä seuraa lisämaksu.

Matkustusluokat

Vaikka easyJet on halpalentoyhtiö ja tarjoaa pääasiassa turistiluokan lippuja, Flexi-lipun varanneet voivat ottaa koneeseen yhden ylimääräisen käsimatkatavaran. Tämän lisäksi lipun hinta sisältää tällöin ruumaan menevän matkatavaran käsittelymaksun. Lisäksi Flexi-lipulla matkustavat voivat muuttaa varaustaan ja valita oman istuinpaikkansa (standard tai front) sekä ostaa reilumman jalkatilan istuinpaikan alennushintaan. Normaalihintaisella lipulla matkustettaessa istuinpaikka määräytyy lähtöselvityksen yhteydessä automaattisesti. Yllä mainittuja istuinpaikkoja voi kuitenkin ostaa lisämaksusta.

Verkkolähtöselvitys

EasyJetillä lähtöselvityksen voi tehdä muutamalla eri tavalla. Verkossa lähtöselvityksen voi tehdä aikaisintaan 30 päivää ja viimeistään 2 tuntia ennen lähtöaikaa. Tarkastuskortti (boarding pass) täytyy tulostaa. Jos varaukseen tehdään muutoksia, matkustajan on tehtävä lähtöselvitys uudestaan ja tulostettava uusi tarkastuskortti. Tarkastuskortin voi myös ladata mobiilisovellukseen elektronisena tulostamisen sijaan, kunhan tämä lentoaseman käytäntöjen puolesta on OK.

Lentokentällä lähtöselvitys aukeaa 2 tuntia ennen lähtöaikaa ja sulkeutuu 40 minuuttia ennen lähtöä.

 

Laivasto

Alkujaan easyJetin laivasto koostui useasta Boeing 737-200 -koneesta. Sittemmin yhtiö on kasvattanut siitä muutaman sadalla modernilla konemallilla kuten Airbus A319, A320 and A320n, joissa on mukavammat istuimet ja enemmän jalkatilaa. Koska yhtiö lentää vain lyhyitä reittejä, lennoilla ei ole viihdetarjontaa kuten musiikkia tai elokuvia. Yhtenä Euroopan johtavista lentoyhtiöistä easyJet aikoo laajentaa laivastoaan uusia, modernia teknologiaa käyttävillä lentokoneilla. Yhtiö ei tingi turvallisuudesta, ja uusien mallien suunnittelun keskiössä on se, että tarjotaan mukavuutta matkustamiseen ja samalla huolehditaan turvallisuusmääräysten noudattamisesta.

 

Lutonin lentoasema Lontoossa

EasyJetin päämaja on Lutonin lentoasemalla Lontoossa, noin neljän kilomerin päässä Lutonista ja 55 km päässä Lontoon keskustasta. Lentokentällä on sekä reittilentoja, lomalentoja että rahtilentoja. Vuonna 2017 kentän kautta kulki 15,8 miljoonaa matkustajaa. Vuoden 2018 remontin jälkeen matkustajat ovat voineet nauttia laajennetusta terminaalista sekä uudenaikaisista tietoteknistä ratkaisuista. Lutonin lentoasemalla on myös loistava myymälätarjonta, kahviloita ja ravintoloita. Palveluihin kuuluu myös autovuokraamoita, pankkiautomaatteja ja uskontokunnille yhteisiä rukoushuoneita. WC-tiloissa esteettömyys ja pienten lasten kanssa matkustavien tarpeet on huomioitu. Lutonissa matkustajille on tarjolla 4 tuntia ilmaista wifi-yhteyden käyttöaikaa. Kulkuyhteydet Lontoon keskustaan ovat hyvät, ja sinne pääse helposti bussilla, taksilla tai junalla.

Lutonin lentoaseman IATA-tunnus on LTN.

 

Tarjoilu lennolla

Lipun hinnat eivät sisällä ruokatarjoilua. EasyJet tarjoaa kuitenkin laajan valikoiman koneesta erikseen ostettavia ruoka- ja juomavaihtoehtoja. Näihin sisältyy kylmiä ja kuumia juotavia ja alkoholillisia sekä alkoholittomia juomia, voileipiä, pikkupurtavia, voileipiä ja makeisia, lämpimiä aterioita ja salaatteja. EasyJet tarjoilee myös lasten aterioita.

FLEXI-lipulla matkustavat voivat käyttää etuseteleitä, jotka oikeuttavat tietyn rahasumman käyttämiseen lennolla. Tavallisella lipulla matkustavat voivat ostaa etuseteleitä verkossa varauksen yhteydessä ja säästää näin jopa 20% lennolla tehtyjen ruoka-, juoma- ja tax free -ostosten hinnasta.

 

Lisäpalvelut

Lennoilla matkustajia viihdyttää easyJetin oma aikakausilehti Traveller, joka sisältää muun muassa kiinnostavia juttuja yhtiön matkakohteista. Lennoilla toimiva tax free -myymälä tarjoaa laajan valikoiman kosmetiikkaa ja tuoksuja. Vaikka lennoilla ei ole viihdetarjontaa, matkustamohenkilökunnalla on lasten ajankuluksi tarjolla pelejä.

Halutessaan matkustajat voivat liittyä easyJetin kanta-asiakkuusohjelmaan ja saada easyJet Plus -kortin. Ohjelmaan kuuluu jäsenyysmaksu, mutta kortinhaltijat saavat vastineeksi etuja. He voivat esimerkiksi valita ilmaiseksi minkä tahansa istumapaikan, muuttaa varaustaan sekä nousta koneeseen nopeammin. Wordlwide by easyJet -palvelun avulla matkustajat voivat myös järjestää matkoja kaukokohteisiin kuten New Yorkiin tai Singaporeen. Kumppaniyhtiöiden reittiverkoston ansiosta samalla varauksella voi hoitaa koko matkaan tarvittavan lentoyhdistelmän.